Bild på en tjej som går på grusväg.

En weekend med Dalarnas kulturskatter

När högsäsongen mattas av finns det utrymme för spontanitet. Så även om semestern är slut finns möjlighet att fortsätta utforska och uppleva. De flesta besöksmålen längs Kulturresan håller öppet året om. Packa kulturpasset och njut av en weekend på nära håll.


Förslaget på resväg är redan klart, nio kulturhistoriska pärlor välkomnar dig. Längs med resan får du njuta av fantastisk natur och kan smaka på lokalproducerade läckerheter från dalagårdar. När du fyllt Kulturpasset med stämplar får du kvittera ut en specialdesignad dalahäst.  Du har två år på dig att fylla passet, så känn ingen stress, du är alltid välkommen tillbaka!

Bildkollage.
Fotograf: Falu Gruva & Carl Larsson-gården.

Påbörja din resa i södra Dalarna och gör ett stopp på Verket/Avesta Art i Avesta. Ta dig därefter vidare och checka in i världsarvsstaden Falun hos First Hotel Grand. Här kan du köpa kulturpasset och sedan utforska fyra av besöksmålen; Falu gruva, Carl Larsson-gården, Dalarnas museum och Ornässtugan.

Bildkollage.
Fotograf. Anna Holm.

Res vidare till den pittoreska byn Tällberg invid Siljans strand. På hotell Klockargården ingår passet när du köper deras Kulturresan-paket med boende och välsmakande frukostbuffé. Från Tällberg når du Hildasholm och Nils Olsson dalahästtillverkning inom några mils radie. 
För att uppleva Zornmuseet och Porfyrmuseet i norr rekommenderar vi att bo hos Mora Hotell eller Hotell Älvdalen där du självklart kan köpa kulturpass.

Bildkollage.
Fotograf: Zornmuseet & Anton Jerkeby.

Det här är Kulturresan

Kulturresan består av nio besöksmål som alla värnar om Dalarnas kulturskatt så fler ska få möjlighet att uppleva och besöka de platser och människor som gjort bestående intryck på Sveriges kulturkarta. Tillsammans har man skapat en rutt genom landskapet som är den perfekta guiden till Kulturresan Dalarna. Kontrollera aktuella öppettider och förboka eventuell visning inför ditt besök.