Grövelsjön

Stor guide: Maxa vintern i Grövelsjön

Grövelsjön är fjällen när de är som bäst. Här finns gott om snö, vida vidder, mysiga boenden och framför allt många vintriga aktiviteter. Träffa tama renar, följ med en fjällguide ut på turskidor eller på en topptur. Addera snöskor, längdskidor eller slalom och vinteridyllen är komplett. Här är guiden till allt du behöver veta för en vintersemester i Grövelsjön.


Skidåkare på fjället i Grövelsjön.

Följ med på guidade upplevelser

Vintern i Grövelsjön är en magisk tid och att ta sig ut i vinterlandskapet med en guide är både tryggt och minnesvärt. Utrustning finns på plats och rutten är klar så det är bara att följa med på färden och njuta till fullo.

En ren med fin horn vid vägkanten samt en skidåkare mitt ute skogen på obruten mark.
Foto: Alexander Neimer & Hildur Karlsson

Lokalt hantverk och smakrika upplevelser

I Grövelsjön hittar du Sveriges sydligaste sameby. I butiken hos Renbiten hittar du både det egenproducerade renköttet och samiskt hantverk. Missa inte heller Grövelsjön Fjällbageri, ett genuint hantverksbageri där du kan köpa härligt färskt surdegsbröd och bullar. Pizza till fredagsmyset kan du också få här, men kom ihåg att förbeställa senast på torsdagen – det är rykande åtgång! Den klassiska våfflan hittar du på Sjöstugan alldeles vid Grövelsjöns strand. Njut den med hemkokt hjortronsylt samtidigt som du blickar ut över den vida fjällvärlden.  

Härliga mackor tillagas över öppen eld. Knivskaft gjorda av renhorn ligger på renfäll.
Foto: Anna Holm

Bo bra och ät gott i Grövelsjön

Det finns flera boenden i Grövelsjön, alltifrån fyrstjärniga fjällhotell med helpension till mysiga stugor att hyra för självhushåll. Gemensamt för dem alla är närheten till fjället och naturen. Ofta börjar skidspåren direkt utanför dörren. Här är fem alternativ:

  1. Storsätra fjällhotell.
  2. Lövåsgårdens fjällhotell.
  3. STF Grövelsjön Fjällstation.
  4. Grövelsjögården.
  5. Grövelsjön booking, stugförmedling.
Lövåsgårdens Fjällhotells reception och mysigt kök med vedspis.
Foto: Anna Holm & Rania Rönntoft